Mezonic Oslo
Mezonic Oslo
Mezonic Porsgrunn
Grepi Plast
Pavels Innovation
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Akersgt 7, 0158 Oslo
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn

Hva er 3D-printing? – Hva kan man lage og hvordan 3D-printe?

3D-printing er en additiv produksjonsmetode. Et tredimensjonalt objekt blir produsert ved å legge til flere lag på lag med materiale. Ved hjelp av moderne 3D-printere og en 3D-modell, kan man 3D-printe nesten hva som helst.

Det revolusjonerer utallige bransjer at man nå er i stand til å produsere komplekse deler som bokstavelig talt er umulige gjennom tradisjonelle metoder. Det løser tidligere utenkelige nivåer av geometri og tilpasninger. Alt som kreves er en 3D-CAD-tegning.

Ved hjelp av den additive prosessen 3D-printing, kan det produseres deler med det absolutte minimum av avfall. Teknikkens raske natur og effektivitet gjør denne metoden ideell for moderne industri og prosjekt som ikke har råd til å vente, og som tjener store summer på effektivisering av sine prosesser.

Hva kan man lage med 3D-printer?

3D-printing er i dag veldig populært. 3D-print er en av de mest allsidige produksjonsteknikkene som er tilgjengelige på dagens marked, og kan brukes i nesten alle bransjer. Det er best å ta i bruk denne metoden i tilfeller der en del eller et produkt er svært komplekst i form, for eksempel gitterstrukturer, eller hvor det er nødvendig med innvendig detaljering. 3D-printing er også spesielt egnet for rask produksjon, av prototyper til plastkomponenter enten til bruk direkte, eller for å verifisere design.

Prototyper

Ved hjelp av 3D-printing har vi muligheten til å fremstille et nesten identisk eksemplar av produktet som skal utvikles. Det blir derfor ofte brukt til å fremstille prototyper. Her får du muligheten til å få en prototype i høy kvalitet og teste kompleks geometri før selve produksjonen skal i gang. Denne metoden krever heller ikke lang tid, så den er godt egnet som et mellomstadium til en videre prosess – eller som en produktverifikasjon og designbekreftelse av ditt produkt.

Små serieproduksjon eller enkelt komponent

Ofte kan en 3D-skriver produsere et ferdig komplekst produkt uten behov for ytterligere sammenstilling. Denne metoden er også nyttig for små serieproduksjon, eller enkelt komponent produksjon for spesialtilpassede behov og løsninger der komponenten kan være avansert eller ha en kompleks geometri. For eksempel bare en eller to prototyper, da det ikke er verktøyskostnader og ikke trenger å produseres en form.

Hvordan 3D-printe?

Om ikke du har en 3D-printer eller en 3D-modell av det du vil 3D-printe kan vi i Mezonic hjelpe deg å designe og produsere selve produktet. Vårt ekspertteam innen 3D-printing er ProtoFab. De tilbyr raske prototyper og har Norges største kapasitet på 3D-printing basert på SLA-teknologien. Vi har de siste årene gjort en stor satsing på 3D-printing, og har i dag Norges største kapasitet på SLA-printing. Vi har pt.  6 maskiner for 3D-printing – blant annet med 3 maskiner som kan produsere komponenter opp til 400x600x600 mm.

Vi 3D-printer for bedrifter innen alt fra automotiv industri, medisin teknisk, tannbehandling, kunst, mote, elektronikk, industriell design, komponent produksjon til fottøy. I hvert av disse segmentene fører nye produksjonsteknikker til revolusjonerende forbedringer i effektivitet, kostnadsreduksjon, bekvemmelighet og åpner også døren for helt nye tankebaner og produksjonsmetoder innen industriell design og produktutvikling.

3D-printing

Hvordan foregår prosessen?

Først lages det en detaljert CAD-fil som importeres til 3D-printerens software. Denne programvaren analyserer CAD-tegningen og deler den ned i ultratynne tverrsnittslag. En ingeniør vil analysere objektet som skal skrives ut og bestemme hvor delen trenger støtte struktur for å bli skrevet ut slik at strukturen kan forbli stabil. Dette tilleggsmaterialet fjernes senere i etter selve print-prosessen. Skriverhodene er laserstyrt og bygger gradvis opp gjenstanden ved å jobbe langs de tynne tverrsnittene som er generert av programvaren. Et bredt spekter av materialer er tilgjengelige, og på materialfronten øker tilbudet hele tiden etter hvert som teknologien blir mer avansert.

Ønsker du å komme i gang med din 3D-printing? Ta kontakt med oss.

About the author

Leave a Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.