Mezonic Oslo
Mezonic Oslo
Mezonic Porsgrunn
Grepi Plast
Pavels Innovation
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Akersgt 7, 0158 Oslo
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn

Nye krav til korrosjonssikkerhet og dreneringskapasitet

SINTEF Byggforsk har nye krav til rør-i-rør systemer for vannforsyning i boliger. Dreneringskapasiteten i et fordelerskap skal være på minimum 0,4 l/s og det skal være korrosjsonssikkert.

KundeArmaturjonsson
BakgrunnArmaturjonsson har operert i det norske markedet siden 1970, og er et av de ledende selskaper i Norge med produkter og systemer for distribusjon av all type vann, varme og kjøling innendørs i boliger og yrkesbygg, i tillegg til installasjonsmateriell for rørleggerbransjen.
Hjemmesidewww.armaturjonsson.no

Løsning

I 2015 startet Grepi Plast utviklingen av et fordelerskap som skulle tilpasses nye krav i bransjen. Grepi Plast presenterte et utkast av fordelerskapet til Armaturjonsson, og de ønsket at de skulle utvikle dette videre.

Prosess

Tjenestene vi bistod med: Produktutvikling, prototyper og plastproduksjon.

 

Prosjektet utviklet seg til å bli et samarbeidsprosjekt mellom de tre partene Armaturjonsson, Grepi Plast og Pavels Innovation, og alle deltok i produktutviklingen av fordelerskapet i plast. Grepi Plast er materialeksperter og kunne bistå Armaturjonsson med ny innsikt og et bedre alternativ til materiale for å imøtekomme de nye kravene til korrosjonssikkerhet og dreneringskapasitet. Ettersom plast ikke korroderer, er det et godt materiale for å nå de nye kravene for korrosjonssikkerhet. Fordelen med å lage skapet i plast er at det er ingen sveiser eller utette overganger, noe som gjør det trygt å ha i hus.

 

Pavels Innovation bidro med produktdesignet og prototyper. Fordelerskapet ble utviklet med en helling i bunnen som gjør at en eventuell lekkasje lettere renner til avløpet. Det ble tilpasset Armaturjonssons eksisterende gjennomføringer og fordelerholdere, i tillegg til at det skulle følge de nye krav innen korrosjonssikkerhet og dreneringskapasitet. For eksempel ble et større dreneringsavløp på 40 mm spesifisert for å møte de nye kravene.

 

Grepi Plast la til rette for serieproduksjon av fordelerskapet på deres fabrikk i Skien. De har også stått for monteringen og øker fortsatt kapasiteten på dette.

Resultat

Sanipex fordelerskapet ble ferdig utviklet i slutten av 2017 og føres i dag hos alle ledende norske rørgrossister som Ahlsell Norge AS, Heidenreich AS, Brødrene Dahl AS og Onninen. Fordelerskap i plast er mer aktuelt enn noen gang pga. de nye bransjekravene til korrosjonssikkerhet og dreneringskapasitet.

 

Det er i dag en del av rør-i-rør systemet JRG Sanipex fra Armaturjonsson, som står for distribusjon av tappevann til bad, kjøkken, vaskerom osv. Dette tappevannssystemet har vært på markedet i over 25 år og er et av det mest brukte rør-i-rør systemet. Systemer er testet og godkjent i henhold til Nordtest-metoden, hvor det er blant annet SINTEF Byggforsk som har testet og utstedt godkjennelsen.

 

Utviklingen av et fordelerskap i plast har gitt montøren et mer monteringsvennlig rør-i-rør skap og med en stor fordel at det gir en mindre vektbelastning for montøren. Sanipex fordelerskapet leveres klart til montering med dør og ramme, alle nødvendige gjennomføringer, siklemikk, dokumentasjon, kursoversikt og merkesystem.

 

Det har kommet frem nyttig innsikt i forhold til produksjon fra Norner AS, hvor vi kan se at fordelerskap i plast er mer miljøvennlig å produsere. Det kreves fem ganger så mye energi å produsere 1 kg stål og energiforbruket ved å produsere aluminium er 15 ganger så høyt. Vi er veldig stolte over å kunne bidra med et mer miljøvennlig alternativ til fordelerskap på markedet.

Relaterte kundecase

Nye krav til korrosjonssikkerhet og dreneringskapasitet

/
SINTEF Byggforsk har nye krav til rør-i-rør systemer for vannforsyning i boliger. Dreneringskapasiteten i et fordelerskap skal være på minimum 0,4 l/s og det skal være korrosjsonssikkert. I 2015 startet Grepi Plast utviklingen av et fordelerskap som skulle tilpasses nye krav i bransjen.

Nye krav til energisparing

/
Det har blitt større fokus på å spare energiforbruket i verden, og med det nye myndighetskravet i Europa knyttet til energisparing er det behov for å finne nye løsninger. Grepi Plast AS utviklet og patenterte et nytt spesialklammer for isolerte rør, som møter de nyeste myndighetskrav i Europa knyttet til energisparing.

Vannskader, den største skadetypen hos forsikringsselskapene

/ / /
Vannskader står for den største skadetypen hos forsikringsselskapene. I et møte mellom Pavels Innovation, Grepi Plast og Armaturjonsson ble det diskutert hvordan man kunne hindre vannskadene. Den innovative løsningen ble Arjonstop.

Lurer du på noe? Kontakt oss!