Mezonic
Mezonic
Grepi
Pavels Innovation
+47 970 44 544 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Sandakerveien 138, Oslo 0484
+47 35 504 130 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Røraskogen 12, 3739 Skien
+47 40 448 414 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Traaholtvegen 8, 3949 Porsgrunn
Grepi Plast logo

Grepi Plast er en norsk plastprodusent som utvikler, designer og produserer injeksjonsstøpte plastprodukter. Grepi Plast ble etablert i 1999 og kjøpt av Mezonic i 2014. De har en sterk internasjonal kundebase, inkludert Schneider Electric, Georg Fischer, Bayer Health Care, Beerenberg Corp og Armaturjonsson AS.

Grepi Plast holder til i Skien i Norge. Her utvikler og produserer de polymerbaserte tekniske komponenter til industrielle kunder med sine seks produksjonsmaskiner, inkludert en 3-komponent støpingsmaskin.

De har utviklet og patentert sitt eget festepluggsystem, en klemme for forisolerte rør og en friksjonsfeste for undervannssystemer. Grepi’s klemme for preisolerte korrugerte rør er den eneste klemmen som gjør denne jobben på markedet. Det fanget oppmerksomheten til det sveitsiske firmaet Georg Fischer JRG AG, som senere kjøpte de juridiske rettighetene og det godkjente patentet internasjonalt.

 • Egenutviklede produkter
 • Oppdragsproduksjon
 • Produktutvikling
 • Plastproduksjon
 • Sprøytestøping

Produktutvikling

 • Konseptutvikling
 • Materialteknologi
 • Produktforbedring
 • Industridesign

For mange kunder er vi bidragsyter under produktutvikling eller produktforbedring. Vi har særlig kompetanse på hva som kreves for at produktene kan produseres i store volumer til rett pris og kvalitet.

Grepi er et kompetansesenter på materialteknologi, og har spesielt erfaring i å velge rett materiale for å få de forventede egenskaper i et ferdig produkt. Når vi ikke strekker til, involverer vi vår samarbeidspartner Norner AS, som er en global markedsleder innen industriell FoU på polymerer.

Utvikling av formverktøy

 • Verktøykonstruktør
 • Samarbeidspartnere

En god og stabil produksjon av store antall enheter over mange år fordrer gode formverktøy. Utvikling av formverktøy er et eget fag og Grepi har en egen verktøykonstruktør, i tillegg til at vi samarbeider godt med TK Nor AS. Under denne utviklingen er det typisk involvering både fra produktutviklerne, verktøykonstruktøren og de som skal produsere produktene.

Vi har verktøy som har produsert opp imot 12 millioner enheter i samme verktøy, men vanligvis designes verktøyene for et noe mer moderat antall. Formverktøyene får vi vanligvis produsert i Norge, Sverige, Portugal eller Kina.

Plastproduksjon

 • Serieproduksjon
 • Injeksjonsstøping
 • Prototyping og produksjon av små serier
 • Etterproduksjon

Plastprodusenten Grepi produserer kvalitetstekniske produkter i avanserte termoplastteknikk for møbler, catering, datamaskin / elektronikk og farmasøytisk industri, for å nevne noen.

Et produkt består ofte av mange komponenter. Vi kan derfor også tilby etterhåndtering av produktene vi produserer. For kvalitetssikring av et godkjent og fullt utviklet plastprodukt er vekt og visuell inspeksjon de viktigste indikatorene for å avdekke eventuelle kvalitetsavvik. Vi utfører en nøyaktig og daglig overvåking av disse parameterne, og kan også foreta regelmessige mikroskopistudier av kritiske områder. Sammen med hver enkelt kunde blir vi enige om nivå og omfang på kvalitetssikringen.

Dessuten håndterer vi: merking, montasje, komponent- og systemtest, emballering og pakking.

Sprøytestøping

 • 8 støpemaskiner
 • Fra 0,5 gram til 250 gram
 • 3-komponent maskin
 • Enhetsvekt opp til 11 kg

Vi er spesialister på sprøytestøping. Ved fabrikken i Skien har vi åtte støpemaskiner der vi kan produsere komponenter fra 0,5 gram til 250 gram, i seriestørrelser fra noen tusen til mange millioner. En av maskinene er en 3-komponent maskin, slik at vi effektivt produserer produkter der flere typer materialer inngår.

Dessuten har vi tette og velfungerende samarbeid med produsenter i Danmark og i Asia, for tilfeller der vi selv ikke har velegnede maskiner eller kapasitet, eller der vi ønsker å trekke på ekstern kompetanse. Hos AVK Plast A/S i Danmark produserer vi blant annet produkter med enhetsvekt opp til 11 kg, for vårt søsterselskap Mezonic Recycling Solutions AS. For å følge opp og ivareta et godt samarbeid med våre kinesiske partnere, har vi en egen ingeniør i Kina.

Relaterte kundecaser

Vannskader, den største skadetypen hos forsikringsselskapene

/ / /
Vannskader står for den største skadetypen hos forsikringsselskapene. I et møte mellom Pavels Innovation, Grepi Plast og Armaturjonsson ble det diskutert hvordan man kunne hindre vannskadene. Den innovative løsningen ble Arjonstop.

Nye krav til korrosjonssikkerhet og dreneringskapasitet

/
SINTEF Byggforsk har nye krav til rør-i-rør systemer for vannforsyning i boliger. Dreneringskapasiteten i et fordelerskap skal være på minimum 0,4 l/s og det skal være korrosjsonssikkert. I 2015 startet Grepi Plast utviklingen av et fordelerskap som skulle tilpasses nye krav i bransjen.

Skjult korrosjon for gasselskaper

/ /
Hvordan oppdage korrosjon under isolasjon? Det koster gasselskapene flere 100 millioner å oppdage korrosjon, og de har derfor hatt behov for å utvikle en ny løsning for dette.

Kunder

Armaturjonsson logo

Produkter: Vannstoppventil til smarthusløsning, fordelerskap, div. komponenter til Sanipex gulvvarmesystem

Tjenester: Produktutvikling, utvikling av ca 25. formverktøy

Finn ut mer
Bayer logo

Produkt: Topp- og bunn-cap til glass med deres Xofigo strålingsmedisin.

Tjenester: Produktforbedringer. Utvikling av formverktøy.

Finn ut mer
Schneider Electric logo

Produkt: Festeplugger

Relasjon: Schneider Electric selger Grepi sine festeplugger under sin egen merkevare Thorsman til elektrogrossister i flere land.

Finn ut mer
Maxeta logo

Grepi produserer deler til elekroinstallasjon – sykehusutstyr.

Finn ut mer
Wavin logo

Pakning for vannrør – Xstream pakning.

Finn ut mer
Vik ørsta logo

Produksjon av plastdeler til Elquick systemet. Elquick er Vik Ørstas koblingsystem basert på pluggkoblinger. Brukes f.eks. i lysmaster.

Finn ut mer
FH logo

Spesialtrente hunder hjelper Equinor og Gassco med deteksjon av korrosjon i røranlegg. Grepi produserte plastkomponentene til systemet.

Finn ut mer
GF logo

Produksjonsavtale med Georg Fischer AG. Grepi Plast har utviklet og patentert nye spesialklammer for isolerte rør.

Finn ut mer

Lurer du på noe?

Ta kontakt med oss!

Telefon

+47 35 504 130

Adresse

Røraskogen 12, 3739 Skien.

Skriv til oss!