Mezonic Oslo
Mezonic Oslo
Mezonic Porsgrunn
Grepi Plast
Pavels Innovation
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Akersgt 7, 0158 Oslo
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn

Plastproduksjon

Skal du i gang med plastproduksjon av nytt produkt eller ønsker du å flytte produksjonen? Vi har den teknologien og kompetansen som man behøver for å produsere produkter av plast, og inngår gjerne et samarbeid med deg. Basert på førsteklasses kompetanse hjelper vi bedrifter i ulike sektorer og produserer produkter for en rekke anvendelsesområder. Vår tekniske kompetanse er høy, med ansatte som har omfattende bransjeerfaring. Sammen med vårt datterselskap Grepi Plast håndterer vi plastproduksjon av Mezonics egne produkter, så vel som oppdragsproduksjon for store og små kunder. Ved hjelp av  seks sprøytestøpemaskiner, inkludert en 3-komponent støpemaskin utvikler og produserer vi polymerbaserte tekniske komponenter til industrielle kunder.

Tjenestene innen plastproduksjon omfatter

  • Tilpasning av produkter til masseproduksjon
  • Konstruksjon av formverktøy, i samarbeid med leverandør – vanligvis i Norge, Portugal eller Kina
  • Oppfølging under produksjon av formverktøy
  • Etablering av kvalitetskriteria og produksjonsparametere
  • Plastproduksjon, samt produksjonsoppfølging hos eksterne partnere
  • Montasje
  • Emballering og pakking

Vår kompetanse innen plastproduksjon

For kvalitetssikring av et godkjent og fullt utviklet plastprodukt er vekt og visuell inspeksjon de viktigste indikatorene i forhold til eventuelle kvalitetsavvik. Daglig utfører vi en nøyaktig overvåking av disse parameterne blant annet ved hjelp av regelmessige mikroskopistudier av kritiske områder.

I vår plastproduksjon anvender vi de fleste termoplaster, slik som polyetylen (PE), polypropylen (PP), polyamider (PA), termoplastisk gummi (TPE), styrenbaserte materialer som ASA og ABS, samt avanserte konstruksjonsplaster som PPS og PPSU. Dette gjør at vi kan ta fram produkter med svært forskjellige egenskaper fra de helt myke materialer til høyslagfaste metall-erstatninger, og til vidt forskjellige anvendelser som spenner fra medisinsk sertifiserte emballasje og til avanserte tekniske komponenter for våre industrikunder.

Våre ekspertiseområder innen plastproduksjon

Sprøytestøping

Produksjon med komplisert geometri og høye krav til overflatefinish.

Formverktøy

Formverktøy utvikles når det skal produseres store serier.

Relaterte kundecaser

Nye krav til korrosjonssikkerhet og dreneringskapasitet

/
SINTEF Byggforsk har nye krav til rør-i-rør systemer for vannforsyning i boliger. Dreneringskapasiteten i et fordelerskap skal være på minimum 0,4 l/s og det skal være korrosjsonssikkert. I 2015 startet Grepi Plast utviklingen av et fordelerskap som skulle tilpasses nye krav i bransjen.

Korrosjon i rørene innenfor isolasjonen

/ /
På offshoreinstallasjoner og på landbaserte raffinerier og andre petrokjemiske anlegg hvor det er store mengder med rørgater, har man en utfordring med at det kan oppstå korrosjon i rørene på undersiden av isolasjonen. Det finnes ulike metoder for å detektere CUI-problemer bl.a. ved hjelp av røntgen og ultralyd, men dette er komplisert og kostbart. Det […]

Skjult korrosjon for gasselskaper

/ /
Hvordan oppdage korrosjon under isolasjon? Det koster gasselskapene flere 100 millioner å oppdage korrosjon, og de har derfor hatt behov for å utvikle en ny løsning for dette.

Relaterte tjenester

Produktutvikling av produkt

Ønsker du å utvikle et produkt eller gjøre produktforbedringer? Vi hjelper deg å utvikle et best mulig produkt! Vi har særlig kompetanse på hva som kreves for at produktene kan produseres i store volumer til rett pris og kvalitet. Vi er et kompetansesenter for materialteknologi og har spesielt erfaring i å velge rett materiale.

Prototyper produseres med 3D-printer

Skal du snart i gang med produksjonen eller trenger du produksjon av små serier? Vi kan bistå deg med å lage en prototype. Når du skal teste produktet, sikre kvaliteten og unngå uheldige konstruksjonsløsninger som kan føre til dårlige egenskaper i produktet, er det lurt å la de med kompetanse på dette feltet ta seg av jobben.

Maskin i full produksjon

Plastproduksjon

Skal du i gang med produksjon av nytt produkt eller ønsker du å flytte produksjonen? Vår tekniske kompetanse innen plastproduksjon er høy, med ansatte som har omfattende bransjeerfaring. Hos oss kan du sette i gang serieproduksjon, utvikle formverktøy eller vi kan bidra med etterproduksjon av industrielle komponenter og forbrukerprodukter.

Lurer du på noe? Kontakt oss!