Mezonic Oslo
Mezonic Oslo
Mezonic Porsgrunn
Grepi Plast
Pavels Innovation
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Akersgt 7, 0158 Oslo
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn

Undersøkelse viser at en av tre gjør feil når de monterer noe til veggen

En av tre bruker feil skruer, spiker eller andre festemidler når de skal feste noe til veggen, i følge en undersøkelse fra YouGov utført for Essve i 2018. Dette fører til mange dårlige monteringer i norske hjem og risiko for at ting kan falle ned.

Snekker hopper høyt av glede

Tar du vare på overflødige festemidler i verktøykassen til neste gang du har bruk for det? Dette kan være grunnen til at monteringen din ikke holder i lengden. Det finnes mange ulike festemidler med ulikt formål. Når du velger hvilke festemidler du skal bruke til monteringen, er det viktig at du benytter deg av riktig festemiddel til materialet du monterer i. Undersøkelsen viser at dette er feilen mange gjør, de benytter seg av festemidler de allerede har liggende hjemme eller kjøper inn feil.

Hvilke festemidler skal du bruke?

Det er to ting som er avgjørende for valg av festemidler. Skal du montere gjenstander som er lette eller tunge? For montasje av tunge gjenstander er det viktig med godt feste og det anbefales å bruke festeplugger. Består materialet du skal montere i av tre, kan du bruke skruer, kroker, spiker eller stifter. Skal du montere i betong, mur eller gips krever det en litt mer solid metode.

Når du benytter deg av festeplugger er det viktig å bruke riktig skrue. En for liten skrue vil ikke ekspandere pluggen tilstrekkelig, og det kan være fare for at det gjør at skruen glipper og monteringen din ikke sitter som den skal. Bruker du en skrue som er for stor, kan skruen sprenge ut pluggen eller være vanskelig å få inn. Ved montering av plugger er det lurt å være nøye med oppmåling på grunn av størrelsen på pluggen. Lager du hullet til pluggen for stor, vil du risikere å måtte flytte det du skal montere et annet sted for å få godt feste.

Til forskjell fra en alminnelig murplugg, har Grepi festeplugger et fastere grep i lettbetong, grunnet det nye gummibelegget, uten at den smuldrer omkring borehullet når skruen skrus i. Festepluggen fra Grepi er produsert i en hard kjerne av slagfast polyamid (Nylon) og påstøpt et utvendig sjikt i en termoplastisk gummi som har høy friksjon mot veggene i hullet. Pluggene ødelegger dermed ikke veggene i hullet, de roterer ikke under skruemontasjen og gummidelen gir større friksjon mot veggene i hullet ved uttrekk.


Grepi festeplugger
er godt egnet til ekstra høye belastninger for krevende installasjoner. Murpluggen har en myk overflate i termoplastisk gummi, som virker støtabsorberende og øker pluggens levetid.

Når du velger riktig festemiddel trenger du ikke lenger bekymre deg for at det du henger opp skal falle ned. Bestill murpluggen fra Grepi her for en sikker og holdbar montering.

About the author

Leave a Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.