Mezonic Oslo
Mezonic Oslo
Mezonic Porsgrunn
Grepi Plast
Pavels Innovation
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Akersgt 7, 0158 Oslo
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn

Er plast fortsatt et alternativ?

Vi er spesialister på produktutvikling og sprøytestøping av plastprodukter

Kontakt oss i dag for en prat om ditt produksjonsbehov!

Marius Gjelstad Gundersen
Tlf: +47 476 60 111
E-post: marius@grepi.no

Plastmaterialet har unike egenskaper

Plast har mange unike egenskaper. For samfunnet er plastmaterialet viktigere enn mange er klar over. Vi omgir oss hele tiden med plast. Det benyttes til alt fra mobiler til vannrør.

En av grunnene til at plast blir mye brukt er fordi det har lav vekt i forhold til styrke. Dette gjør det mulig å lage produkter som er mye lettere enn hva som ellers ville vært mulig, og det bidrar til at transport av produkter i store antall er lett. Plastmaterialet er også veldig fleksibelt og enkelt å forme, noe som gir mange muligheter for unike produktdesign.

Plast er et solid og slitesterkt materiale, og kan derfor bidra til at produktene dine får lang holdbarhet. I tillegg krever det lite vedlikehold sammenlignet med tre og metaller.

Plast kan også være en god elektrisk isolator, som gjør det til et viktig materiale til anvendelser innen elektro og elektronikk. Det er heller ikke stor fare for at plast vil ta fyr, samtidig som plast gir motstand mot fuktighet.

Produksjon av plast er en klimavennlig løsning sammenlignet med metaller. Det kreves energi tilsvarende 1 kg olje å produsere 1 kg plast, men det kreves 5 ganger så mye energi å produsere 1 kg stål og energiforbruket ved å produsere aluminium er 15 ganger så høyt. 

Bruk av plast i engangsprodukter har gitt plast et dårlig rykte. De mange unike egenskapene gjør imidlertid at det helt klart er verdt å vurdere bruk av plast i nye produkter, eller å erstatte bruk av metaller med plast. Plast gjør at et produkt kan brukes flere ganger, resirkuleres og material- eller energigjenvinnes ved slutten av levetiden.

Sprøytestøping av plastprodukter

Siden 1999 har vi produsert plastprodukter i høy kvalitet. Fabrikken vår befinner seg i Porsgrunn, og består av åtte støpemaskiner. Vi kan effektivt produsere produkter der flere materialer inngår med vår 3-komponent maskin.

Vi har den teknologien og kompetansen man behøver for å produsere produkter til industrien. Teamet vårt er materialeksperter, og har lang erfaring i å velge rett materiale for å få de forventede egenskapene i et ferdig produkt. Vi er opptatt av kvalitetssikring av produktet, og vet hvilke parametere vi skal undersøke for å avdekke eventuelle kvalitetavvik. Vi har særlig kompetanse på hva som kreves for at produktene kan produseres i store volumer til rett pris og kvalitet. Vi er derfor en viktig samarbeidspartner for våre kunder!

Mezonic AS består av Grepi Plast og Pavels Innovation. Grepi Plast er vår produksjonsfabrikk og vårt kompetansesenter på materialteknologi. Pavels Innovation er et dedikert selskap for multidisplin produktutvikling, prototyper og industridesign. Vi samarbeider også tett med produsenter i Danmark og Asia, og henter ved behov inn ekstra kompetanse, kapasitet og velegnede maskiner.

Våre tjenester

  • Tilpasning av produkter til masseproduksjon
  • Etablering av kvalitetskriteria og produksjonsparametere
  • Konstruksjon av formverktøy
  • Oppfølging under produksjon av formverktøy
  • Plastproduksjon
  • Emballering og pakking
  • Montasje

Kontakt oss for en prat om ditt produksjonsbehov!

Kontakt: Marius Gjelstad Gundersen
Tlf: +47 476 60 111
E-post: marius@grepi.no

Eller skriv til oss!