Mezonic Oslo
Mezonic Oslo
Mezonic Porsgrunn
Grepi Plast
Pavels Innovation
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Akersgt 7, 0158 Oslo
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn
+47 476 60 111 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00 Hydrovegen 19, 3933 Porsgrunn

Tips for en sikker og holdbar installasjon ved montering i vegg

Ønsker du sammenføyninger som aldri gir seg? Vi har samlet fire tips for en bedre installasjon neste gang du skal montere noe.

Mann monterer installasjon til veggen

1. Forhindre rotasjon

Har du opplevd at skruen roterer i veggen når du monterer? Begynner først skruen å rotere, løsner veggmaterialet ytterligere. En løsning på dette frustrerende og noen ganger tidkrevende problemet, er å bruke festeplugger med en gummikonstruksjon i myk plast som ekspanderer når den installeres. Den vil forhindre at ikke bare skruen roterer, men den forhindrer også pluggen fra å rotere, i motsetning til vanlige plastplugger. Når skruen skrus i denne typen festeplugg, får den maksimal kontakt mot omkringliggende materiale.

2. Høye belastningsverdier

Velg riktige festemidler som er egnet for å tåle tunge belastninger. Blir belastningen for tung for festemiddelet du har valgt, vil installasjonen løsne og det du har montert vil falle ned. Dette vil føre til ødeleggelser på veggen og i verste fall kan det gi skader på dyr eller mennesker.

3. Skape friksjon

For å sikre en sammenføyning som aldri gir seg er det viktig at det er friksjon mellom festemiddelet og veggmaterialet. Friksjon foregår når to flater berører hverandre og det oppstår en kraft i berøringspunktet som forhindrer gjenstanden fra å løsne. Et festemiddel som skaper friksjon er festeplugger med en elastomer. Elastomeren vil skape friksjon mot veggen, som gjør at pluggen festes bedre og forhindrer at den løsner i det porøse materialet.

4. Absorbere støt og vibrasjon

Det er ikke alltid like lett å vite hvor mye støt og vibrasjoner installasjonen din vil bli utsatt for, men det kan likevel være lurt å ta høyde for at det vil forekomme. Det bør velges festemidler som beskytter mot skader. Festeplugger kan gi god støtmotstand hvis du velger riktig type. Med en festeplugg laget i myk plast vil festepluggen skape fleksibilitet og forbli i sin opprinnelige posisjon, selv etter mindre bevegelser.

Bruk gode festeplugger

Murpluggen Grepi festeplugger er godt egnet til ekstra høye belastninger for krevende installasjoner. Pluggen har en myk overflate i termoplastisk gummi, som virker støtabsorberende og øker pluggens levetid i luftig betong og bløtt tegl.

Til forskjell fra en alminnelige murplugger, har Grepi festeplugg et fastere grep i lettbetong grunnet det unike gummibelegget. Dette fører til at det ikke smuldrer omkring borehullet når skruen skrus i. Grepi festeplugger er produsert i en hard kjerne av slagfast polyamid (Nylon) og påstøpt et utvendig sjikt i en termoplastisk gummi som har høy friksjon mot veggene i hullet. Pluggene ødelegger dermed ikke veggene i hullet, de roterer ikke under skruemontasjen og gummidelen gir større friksjon mot veggene i hullet ved uttrekk.

Disse murpluggene er alt som skal til for at du får sammenføyninger som aldri gir seg. Bestill de her for å sikre deg en sikker og holdbar installasjon!

About the author

Leave a Reply


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.